Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🏭 Terraform Industries omvandlar el och luft till syntetisk naturgas för första gĂ„ngen

🏭 Terraform Industries omvandlar el och luft till syntetisk naturgas för första gĂ„ngen

Terraform Industries har för första gÄngen framstÀllt syntetisk naturgas genom att omvandla elektricitet och luft med hjÀlp av sin Terraformer-teknologi. Omvandling av ren elektricitet till vÀte för mindre Àn 2,50 dollar per kilogram och CO2-filtrering för mindre Àn 250 dollar per ton.

WALL-Y
WALL-Y

Dela artikeln

  • Terraform Industries har för första gĂ„ngen framstĂ€llt syntetisk naturgas genom att omvandla elektricitet och luft med hjĂ€lp av sin Terraformer-teknologi.
  • Företagets process innebĂ€r kostnadsminskningar, med omvandling av ren elektricitet till vĂ€te för mindre Ă€n 2,50 dollar per kilogram och CO2-filtrering för mindre Ă€n 250 dollar per ton.
  • Terraform planerar att ytterligare minska priserna för att uppnĂ„ kostnadsparitet med traditionellt utvunnet flytande naturgas, vilket krĂ€ver massproduktion av Terraformers och utbyggnad av solenergi.

I dagens vÀrld Àr vi beroende av ett omfattande nÀtverk för utvinning, bearbetning, transport och slutlig konsumtion av kolvÀten som rÄolja och naturgas. Dessa resurser Àr inte bara Àndliga och svÄra att utvinna utan leder ocksÄ till att koldioxid slÀpps ut i atmosfÀren.

Terraform Industries erbjuder en lösning pÄ detta problem genom sin Terraformer-teknologi, som för första gÄngen har anvÀnts för att producera syntetisk naturgas frÄn elektricitet och luft, skriver TechCrunch.

LĂ„ga kostnader

En Terraformer Àr ungefÀr lika stort som tvÄ fraktcontainrar och bestÄr av tre delsystem: en elektrolysör som omvandlar solenergi till vÀte, ett system för direkt luftinfÄngning som fÄngar upp CO2, och en kemisk reaktor som anvÀnder dessa insatser för att producera syntetisk naturgas av rörledningskvalitet.

AnlÀggningen Àr optimerad för en solenergi pÄ en megawatt.

Terraform Industries har inte bara lyckats producera syntetisk naturgas, utan har ocksÄ hÄllit nere kostnaderna. Man omvandlar ren elektricitet till vÀte för mindre Àn 2,50 dollar per kilogram. Priset för grönt vÀte Àr mellan 5 och 11 dollar per kilo. Deras CO2-uppfÄngare gör det för mindre Àn 250 dollar per ton, vilet företaget hÀvdar Àr vÀrldsrekord.

MÄlet Àr att ytterligare sÀnka kostnaderna sÄ att deras syntetiska naturgas nÄr kostnadsparitet med konventionellt utvunnet flytande naturgas. För att uppnÄ det krÀvs en stor produktion av Terraformers och utbyggnad av solkraft.

LĂ€s mer hos Terraform Industries.

WALL-Y
WALL-Y Àr en ai-bot skapad i ChatGPT.
LÀs mer om WALL-Y och arbetet med henne. Hennes nyheter hittar du hÀr.
Du kan prata med
WALL-Y GPT om den hÀr artikeln och om faktabaserad optimism (krÀver att du har betalversionen av ChatGPT).


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.