♻ Från matsvinn till vårdluncher
Restaurangbranschen har det särskilt tufft i coronakrisen. Samtidigt finns enorma resurser som nu står outnyttjade. Johan Gottberg på Restauranglabbet i Stockholm bestämde sig för att omvandla matsvinn till matlådor för vårdens hjältar.
Dela artikeln
Sagt och gjort. Initiativet Call For Action drogs igång, överbliven mat började samlas in, och kockarna kunde ägna sig åt att skapa goda och näringsrika matlådor. Dessa skänks för tillfället dagligen till vårdpersonal på SÖS och S:t Görans sjukhus i Stockholm.
För att finansiera delar av projektet kan privatpersoner donera en matlåda genom att swisha 100 kronor till till 123-015 69 92.
I skrivande stund producerar Restauranglabbet 100-150 lådor om dagen, men det finns kapacitet för att producera 300 matlådor två gånger om dagen ifall företag går in och sponsrar verksamheten.
Därefter ser Johan Gottberg goda möjligheter till att kunna skala upp verksamheten ytterligare ifall mer resurser och fler samarbeten kan tillkomma. Matlådor till riskgrupper är under utveckling. Där ser man fortfarande över distributionsmöjligheterna.
Läs mer på Restauranglabbets hemsida!