Massor av innovation pÄgÄr inom livsmedelsteknik, Food Tech, vilket gör maten billigare, mer nÀringsrik, bÀttre smakande och innebÀr lÀgre utslÀpp under produktionen. HÀr hittar du artiklar om AI, sensorer och IoT, big data, digital biologi, precisionsodling, cellodlat kött, GMO och automatisering.
Walmart krÀver att leverantörerna ska sluta anvÀnda bekÀmpningsmedel och pÄ andra sÀtt underlÀtta för pollinerande insekter.
Nu kan du för första gĂ„ngen köpa en helt svensk, ekologisk och spĂ„rbar livsmedelsprodukt. "Helt SpĂ„rat" anvĂ€nder blockkedjan för att spĂ„ra ett öl genom hela tillverkningen â frĂ„n ax till bĂ€rs.
En ny process kan omvandla sÀdesrester efter ölbryggning till bÄde proteinrikt foder och biobrÀnsle.
Konsumtionen av kött minskar i stora delar av vÀrlden, medan vi Àter mer vÀxtbaserat. Virusutbrott och pandemier ser ut att skynda pÄ den hÀr utvecklingen, menar Warp News Food Tech-expert Daniel Skavén Ruben.
Alternativ till animaliskt protein kan utgöra 22 procent av allt protein vi Àter 2035.
Mycket av det vi slÀnger i komposten gÄr att Àta och Ikea vill att vi blir bÀttre pÄ att Àta Àven det som kan se lite oaptitligt ut.
En âfiskâ gjord av jĂ€rn sĂ€nker kostnaden för jĂ€rnsupplement och kan rĂ€dda livet pĂ„ hundratusentals liv varje Ă„r.
En sjukdom hotar att utrota den enda banansort vi Àter idag, men med Crispr-tekniken kan forskare göra bananerna motstÄndskraftiga.
Forskare försöker förstÄ hur och varför vÀxten andmat vÀxer sÄ snabbt. Att fÄ ledtrÄdar frÄn vÀxtens gener kan hjÀlpa till i kampen mot bÄde matbrist och klimatförÀndringar.