Massor av innovation pÄgÄr inom livsmedelsteknik, Food Tech, vilket gör maten billigare, mer nÀringsrik, bÀttre smakande och innebÀr lÀgre utslÀpp under produktionen. HÀr hittar du artiklar om AI, sensorer och IoT, big data, digital biologi, precisionsodling, cellodlat kött, GMO och automatisering.
Alternativ till animaliskt protein kan utgöra 22 procent av allt protein vi Àter 2035.
Mycket av det vi slÀnger i komposten gÄr att Àta och Ikea vill att vi blir bÀttre pÄ att Àta Àven det som kan se lite oaptitligt ut.
En âfiskâ gjord av jĂ€rn sĂ€nker kostnaden för jĂ€rnsupplement och kan rĂ€dda livet pĂ„ hundratusentals liv varje Ă„r.
En sjukdom hotar att utrota den enda banansort vi Àter idag, men med Crispr-tekniken kan forskare göra bananerna motstÄndskraftiga.
Forskare försöker förstÄ hur och varför vÀxten andmat vÀxer sÄ snabbt. Att fÄ ledtrÄdar frÄn vÀxtens gener kan hjÀlpa till i kampen mot bÄde matbrist och klimatförÀndringar.
Vi vet redan att köttproduktion, trÄlfiske och ensidiga jordbruk i megaformat Àr miljöbovar med ett slutdatum. Men nu utvecklas nya typer av klimatsmart mat i en strid ström.
Veganska rÀkor ska ge samma smakupplevelse som vanliga rÀkor men utan de hÄllbarhetsproblem som dagens rÀkodlingar kan medföra.
Vertikala odlingar bedöms hÄllbara pÄ riktigt. Startups har redan lockat hundratals miljarder USD till omrÄdet.
En överenskommelse mellan odlare och uppköpare visar att det gÄr att öka produktionen av soja i Brasilien utan att avverka nÄgon regnskog.