Massor av innovation pÄgÄr inom livsmedelsteknik, Food Tech, vilket gör maten billigare, mer nÀringsrik, bÀttre smakande och innebÀr lÀgre utslÀpp under produktionen. HÀr hittar du artiklar om AI, sensorer och IoT, big data, digital biologi, precisionsodling, cellodlat kött, GMO och automatisering.
Danska företaget Nordic Harvest ska bygga en 7 000 kvadratmeter stor vertikal odling som ska producera 1 000 ton livsmedel om Äret.
Vi vet redan att köttproduktion, trÄlfiske och ensidiga jordbruk i megaformat Àr miljöbovar med ett slutdatum. Desto bÀttre utvecklas ny klimatsmart mat i en strid ström.
Har du massor av ingredienser hemma men ingen aning om vad du ska laga? HÀr Àr appen som tar fram recept baserat pÄ vad du redan har i kyl, frys och köksskÄp.
Kanadensiska forskare utvecklar ett miljövÀnligt substitut för palmolja som Àr bra för mÀnniskors hÀlsa och som förhoppningsvis kommer att minska skövlingen av regnskogen.
Vertikala trÀdgÄrdar producerar stor mÀngd fÀrska grönsaker med minimal vattenÄtgÄng, utan bekÀmpningsmedel och genmodifiering.
10 miljarder ton mat produceras Ärligen, men en tredjedel av den gÄr till spillo. Det hÀr mÄste fÄ ett stopp och det finns flera smarta tekniker som kan hjÀlpa oss med det.
StÀngsel med hÀngande bikupor skyddar grödorna och jordbrukarna frÄn elefanter. Honungen frÄn bina betyder ocksÄ en extra inkomst, skriver Khumbu Muleya, Warp News-reporter i Zimbabwe.
Ken Folletts nya bok, interaktiva kartor som visar vÀrldens framsteg, mat ur luften, varför mÀnniskor Àr sÄ pessimistiska om framtiden - och Àntligen ett sÀtt att veta om glassmaskinen pÄ McDonalds Àr trasig.
Pfumvudza Àr en hÄllbar jordbrukspraxis som syftar till att intensifiera produktionen pÄ ett mindre omrÄde snarare Àn att sprida fÀrre insatser över en stor bit mark.