Massor av innovation pÄgÄr inom livsmedelsteknik, Food Tech, vilket gör maten billigare, mer nÀringsrik, bÀttre smakande och innebÀr lÀgre utslÀpp under produktionen. HÀr hittar du artiklar om AI, sensorer och IoT, big data, digital biologi, precisionsodling, cellodlat kött, GMO och automatisering.
10 miljarder ton mat produceras Ärligen, men en tredjedel av den gÄr till spillo. Det hÀr mÄste fÄ ett stopp och det finns flera smarta tekniker som kan hjÀlpa oss med det.
StÀngsel med hÀngande bikupor skyddar grödorna och jordbrukarna frÄn elefanter. Honungen frÄn bina betyder ocksÄ en extra inkomst, skriver Khumbu Muleya, Warp News-reporter i Zimbabwe.
Ken Folletts nya bok, interaktiva kartor som visar vÀrldens framsteg, mat ur luften, varför mÀnniskor Àr sÄ pessimistiska om framtiden - och Àntligen ett sÀtt att veta om glassmaskinen pÄ McDonalds Àr trasig.
Pfumvudza Àr en hÄllbar jordbrukspraxis som syftar till att intensifiera produktionen pÄ ett mindre omrÄde snarare Àn att sprida fÀrre insatser över en stor bit mark.
En biff producerad i rymden utan att döda en ko. LÄter det som science fiction? Det Àr nu science fact.
Den teknik vi anvÀnder i vÄr matproduktion blir allt mer avancerad. SÄ avancerad att vi nu Àr pÄ vÀg in i ett nytt paradigm, sÀger Daniel Skavén Ruben, Warp News expert inom FoodTech.
För 14 miljarder dollar per Är kan vi se till att nÀstan alla mÀnniskor i vÀrlden kan Àta sig mÀtta.
I framtiden kommer robotar kunna skörda grönsaker, frukt och bÀr. Fieldwork Robotics har utvecklat en prototyp som klarar vitkÄl.
Lufa Farms har byggt ett 15 000 kvadratmeter stort vÀxthus pÄ taket av företagets distributionscenter.