Massor av innovation pÄgÄr inom livsmedelsteknik, Food Tech, vilket gör maten billigare, mer nÀringsrik, bÀttre smakande och innebÀr lÀgre utslÀpp under produktionen. HÀr hittar du artiklar om AI, sensorer och IoT, big data, digital biologi, precisionsodling, cellodlat kött, GMO och automatisering.
En tÄlig grÀssort visade forskare hur majs kan göras mer tÄligt mot nÀringsbrist, minska behovet av gödsel och öka skördarna.
LÀgre pris och garanterad tillgÄng Àr nÄgra av nycklarna till att fler matförpackningar ska tillverkas av miljövÀnlig biobaserad plast i framtiden.
En korsning mellan vanligt durumvete och en vild slÀkting till plantan har gett en ny variant som kan klara förhÄllanden som slÄr ut dagens variant av durumvete.
NĂ€r det gĂ€ller hanteringen av frukt och grönsaker har livsmedelsindustrin lĂ€nge behövt vĂ€lja mellan plastförpackningar och matsvinn â tvĂ„ av vĂ„r tids stora klimatbovar. Nu jobbar foodtech-företagen hĂ„rt pĂ„ att hitta bĂ€ttre lösningar. Och det fina Ă€r att vi knappt kommer mĂ€rka nĂ„got.
Ă terförvildande av naturomrĂ„den i kombination med lantbruk skapar en âwin-win situationâ genom att förbĂ€ttra ekologisk mĂ„ngfald, samtidigt som det ger kött av högre kvalitet.
Nya, hÀlsosammare socker gör att vi kommer kunna fortsÀtta njuta av den goda smaken, utan att försÀmra vÄr hÀlsa.
Genom att lÄta djur Àta restprodukter frÄn skörd och biprodukter till livsmedelsproduktion i stÀllet för spannmÄl kan mÄnga fler mÀnniskor fÄ mat för dagen.
Luftbaserat protein kan ta udden av miljöbelastningen frÄn konventionellt jordbruk genom att inleda en ny koldioxidnegativ era för hÄllbar livsmedelsproduktion i en tid dÄ planeten behöver det som mest.