Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.

🍔 Food Tech

Massor av innovation pÄgÄr inom livsmedelsteknik, Food Tech, vilket gör maten billigare, mer nÀringsrik, bÀttre smakande och innebÀr lÀgre utslÀpp under produktionen. HÀr hittar du artiklar om AI, sensorer och IoT, big data, digital biologi, precisionsodling, cellodlat kött, GMO och automatisering.

Kent Olofsson 2 min read

đŸŒœ HĂ€rdigt grĂ€s kan ge större majsskördar

En tÄlig grÀssort visade forskare hur majs kan göras mer tÄligt mot nÀringsbrist, minska behovet av gödsel och öka skördarna.

Kent Olofsson 1 min read

đŸ„€ Livsmedelsindustrin vill ha mer biobaserad plast i förpackningarna

LÀgre pris och garanterad tillgÄng Àr nÄgra av nycklarna till att fler matförpackningar ska tillverkas av miljövÀnlig biobaserad plast i framtiden.

Kent Olofsson 2 min read

đŸŒŸ Ny variant av vete kan klara extremvĂ€rme och torka

En korsning mellan vanligt durumvete och en vild slÀkting till plantan har gett en ny variant som kan klara förhÄllanden som slÄr ut dagens variant av durumvete.

Christian von Essen 3 min read

💡 Optimist's Edge: Frukt och grönsaker utan plast

NĂ€r det gĂ€ller hanteringen av frukt och grönsaker har livsmedelsindustrin lĂ€nge behövt vĂ€lja mellan plastförpackningar och matsvinn – tvĂ„ av vĂ„r tids stora klimatbovar. Nu jobbar foodtech-företagen hĂ„rt pĂ„ att hitta bĂ€ttre lösningar. Och det fina Ă€r att vi knappt kommer mĂ€rka nĂ„got.

Mathias Sundin 3 min read

🧀 VĂ€rldens mest ambitiösa ost

Ett kilo ost stÄr för mellan sex till 13 kilo utslÀpp av koldioxid. Lösningen Àr inte att sluta Àta ost, utan att tillverka ost med mindre klimatpÄverkan. Det Àr vad Stockeld Dreamery gör och nyligen besökte Warp Premium Supporters bolaget.

Alexander Engelin 1 min read

🐄 LantbruksĂ„terförvildande Ă€r bra för alla inblandade

Återförvildande av naturomrĂ„den i kombination med lantbruk skapar en “win-win situation” genom att förbĂ€ttra ekologisk mĂ„ngfald, samtidigt som det ger kött av högre kvalitet.

Christian von Essen 4 min read

💡 Optimist's Edge: Sötare framtid med mindre socker

Nya, hÀlsosammare socker gör att vi kommer kunna fortsÀtta njuta av den goda smaken, utan att försÀmra vÄr hÀlsa.

Kent Olofsson 2 min read

đŸŒŸ Ändrad foderproduktion kan ge en miljard mĂ€nniskor mat

Genom att lÄta djur Àta restprodukter frÄn skörd och biprodukter till livsmedelsproduktion i stÀllet för spannmÄl kan mÄnga fler mÀnniskor fÄ mat för dagen.

Ulrika Gerth 5 min read

💡 Optimist's Edge: VarsĂ„goda, luften stĂ„r pĂ„ bordet

Luftbaserat protein kan ta udden av miljöbelastningen frÄn konventionellt jordbruk genom att inleda en ny koldioxidnegativ era för hÄllbar livsmedelsproduktion i en tid dÄ planeten behöver det som mest.

FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.