Massor av innovation pÄgÄr inom livsmedelsteknik, Food Tech, vilket gör maten billigare, mer nÀringsrik, bÀttre smakande och innebÀr lÀgre utslÀpp under produktionen. HÀr hittar du artiklar om AI, sensorer och IoT, big data, digital biologi, precisionsodling, cellodlat kött, GMO och automatisering.
Ett pilotprojekt ska visa om hÄllbarare odling av korn kan ge miljövÀnligare öl utan att försÀmra lönsamheten för odlarna.
Vertikala odlingar vÀxer fort. Men marknaden Àr Ànnu i sin linda och det finns enorma möjligheter. HÀng med nÀr framtidens odling flyttar in.
Hamza Qadoumi har alltid varit nyfiken och gillat att lösa problem. Men han har ocksÄ ett starkt intresse för naturen. Det hÀr ledde till Ecobloom vars mission Àr att skapa verktyg för att odla smartare.
"Det finns i varje hĂ„llbarhetssamtal â uppoffring, uppoffring, uppoffring", sĂ€ger food tech-entreprenören Eslam Salah. "Jag tror inte att det Ă€r ett bra tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€tt." IstĂ€llet skapade han Lupinta, ett hĂ„llbart alternativ till kött och soja.
Vill du leva ett lĂ€ngre och hĂ€lsosammare liv? Ăr du ocksĂ„ sugen pĂ„ att hjĂ€lpa planeten att hĂ„lla lĂ€ngre? I sĂ„ fall har Marco Borsari vĂ€rdefull kunskap för dig.
FrÄn en bondgÄrd i SmÄland till en fiskodling i Indonesien. Mattias Djurstedt Àr 23 Är men har redan varit med om ett fantastiskt Àventyr. Drivkraften Àr personlig utveckling och att skapa impact genom att kommersialisera en ny hÄllbar teknik för fiskodling.
Beyond Fried Chicken innehÄller ett veganskt alternativ till kycklingkött och ska smaka precis om kyckling.
En miljövÀnlig matförpackning kan hÄlla maten Àtbar lÀngre och eliminera skadliga bakterier pÄ samma gÄng.
Ăldre med svĂ„righeter att tugga och svĂ€lja tvingas Ă€ta konstiga och föga tilltalande purĂ©er. 3D-printad mat skulle kunna öka matglĂ€djen och stĂ€rka hĂ€lsan och livskvaliteten.