Massor av innovation pÄgÄr inom livsmedelsteknik, Food Tech, vilket gör maten billigare, mer nÀringsrik, bÀttre smakande och innebÀr lÀgre utslÀpp under produktionen. HÀr hittar du artiklar om AI, sensorer och IoT, big data, digital biologi, precisionsodling, cellodlat kött, GMO och automatisering.
FrÄn en bondgÄrd i SmÄland till en fiskodling i Indonesien. Mattias Djurstedt Àr 23 Är men har redan varit med om ett fantastiskt Àventyr. Drivkraften Àr personlig utveckling och att skapa impact genom att kommersialisera en ny hÄllbar teknik för fiskodling.
Beyond Fried Chicken innehÄller ett veganskt alternativ till kycklingkött och ska smaka precis om kyckling.
En miljövÀnlig matförpackning kan hÄlla maten Àtbar lÀngre och eliminera skadliga bakterier pÄ samma gÄng.
Ăldre med svĂ„righeter att tugga och svĂ€lja tvingas Ă€ta konstiga och föga tilltalande purĂ©er. 3D-printad mat skulle kunna öka matglĂ€djen och stĂ€rka hĂ€lsan och livskvaliteten.
I Afrika finns det ett behov av att odla ekologiska grödor. Samtidigt förorenar felaktigt kasserad urin jorden och dricksvattnet. Innovativa forskare har kommit fram till Liquid Gold, en lösning pÄ bÄda frÄgorna.
Som en del av satsningarna för att förbÀttra effektiviteten och produktiviteten har Zimbabwe omfamnat Smart Health respektive Smart Agriculture.
En ny berÀkningsmodell kan förutsÀga hur mycket bÀr det finns i olika delar av skogen.
Professor Patricia Harvey frÄn University of Greenwich föreslÄr ett nytt sÀtt att ta itu med matbrist - en diet som kallas Ocean Flexitarianism.
Fisk som fötts upp pÄ insektsfoder har en mycket lÀgre miljöpÄverkan Àn fisk som fÄtt traditionellt fiskbaserat foder.