Massor av innovation pÄgÄr inom livsmedelsteknik, Food Tech, vilket gör maten billigare, mer nÀringsrik, bÀttre smakande och innebÀr lÀgre utslÀpp under produktionen. HÀr hittar du artiklar om AI, sensorer och IoT, big data, digital biologi, precisionsodling, cellodlat kött, GMO och automatisering.
I Afrika finns det ett behov av att odla ekologiska grödor. Samtidigt förorenar felaktigt kasserad urin jorden och dricksvattnet. Innovativa forskare har kommit fram till Liquid Gold, en lösning pÄ bÄda frÄgorna.
Som en del av satsningarna för att förbÀttra effektiviteten och produktiviteten har Zimbabwe omfamnat Smart Health respektive Smart Agriculture.
En ny berÀkningsmodell kan förutsÀga hur mycket bÀr det finns i olika delar av skogen.
Professor Patricia Harvey frÄn University of Greenwich föreslÄr ett nytt sÀtt att ta itu med matbrist - en diet som kallas Ocean Flexitarianism.
Fisk som fötts upp pÄ insektsfoder har en mycket lÀgre miljöpÄverkan Àn fisk som fÄtt traditionellt fiskbaserat foder.
Drickbart kaffe som av olika anledningar skulle ha blivit svinn kan nu blandas pÄ nytt och sÀljas pÄ Circle K:s mackar.
Omprogrammerade jÀstceller kan producera animaliskt fett, vilket kan fÄ vÀxtbaserad mat att smaka mer som kött.
Forskare anvÀnder gensaxen Crispr för att inaktivera en gen som gör att potatisar med smÄ skador mÄste kasseras.
Genom att anvÀnda RNA för att slÄ ut gener i bladmögel gÄr det att fÄ billigare och miljövÀnligare bekÀmpning av potatisbladmögel.