Massor av innovation pÄgÄr inom livsmedelsteknik, Food Tech, vilket gör maten billigare, mer nÀringsrik, bÀttre smakande och innebÀr lÀgre utslÀpp under produktionen. HÀr hittar du artiklar om AI, sensorer och IoT, big data, digital biologi, precisionsodling, cellodlat kött, GMO och automatisering.
Drickbart kaffe som av olika anledningar skulle ha blivit svinn kan nu blandas pÄ nytt och sÀljas pÄ Circle K:s mackar.
Omprogrammerade jÀstceller kan producera animaliskt fett, vilket kan fÄ vÀxtbaserad mat att smaka mer som kött.
Forskare anvÀnder gensaxen Crispr för att inaktivera en gen som gör att potatisar med smÄ skador mÄste kasseras.
Genom att anvÀnda RNA för att slÄ ut gener i bladmögel gÄr det att fÄ billigare och miljövÀnligare bekÀmpning av potatisbladmögel.
En traktor som drivs av metangas frÄn stallgödsel ska hjÀlpa jordbruken att minska sina utslÀpp.
Forskare har anvÀnt lasrar för att steka kyckling och resultatet blev riktigt smakligt.
Ett labb i Finland försöker skapa ett alternativ till kaffeodling i Colombia och andra lÀnder dÀr klimatet gör odlandet allt svÄrare.
Kan teknik för att odla grödor i rymden anvÀndas för att fÄ större skördar pÄ ogÀstvÀnliga platser pÄ jorden? Nanoracks och Förenade Arabemiraten menar att det Àr sÄ och inleder nu ett samarbete.
Mycket av den fosfor och det kvĂ€ve som lĂ€cker ut i Ăstersjön i dag skulle kunna Ă„terföras till Ă„krarna i stĂ€llet.