Massor av innovation pÄgÄr inom livsmedelsteknik, Food Tech, vilket gör maten billigare, mer nÀringsrik, bÀttre smakande och innebÀr lÀgre utslÀpp under produktionen. HÀr hittar du artiklar om AI, sensorer och IoT, big data, digital biologi, precisionsodling, cellodlat kött, GMO och automatisering.
Genom att doppa fiskrens i en lösning ökar hÄllbarheten kraftigt, vilket gör att renset hinner transporteras till fabriker som kan göra fiskfÀrs och andra produkter av det.
Pommes frites och kyckling Àr bara nÄgra av de produkter som kan hÄlla flera mÄnader i rumstemperatur med en ny pastöriseringsmetod.
En sjÀlvgÄende robot kan identifiera ogrÀs med bildigenkÀnning och sedan brÀnna bort det med laser.
Veganska korvar och burgare blir hÀlften sÄ dyra som idag nÀr den brittiska butikskedjan Co-op vill fÄ folk att Àta mer vÀxtbaserat
En matematisk modell kan förutsÀga hur kosten pÄverkar bakteriefloran i magen och hur det i sin tur kan förbygga eller lindra mÄnga sjukdomar.
Walmart krÀver att leverantörerna ska sluta anvÀnda bekÀmpningsmedel och pÄ andra sÀtt underlÀtta för pollinerande insekter.
Nu kan du för första gĂ„ngen köpa en helt svensk, ekologisk och spĂ„rbar livsmedelsprodukt. "Helt SpĂ„rat" anvĂ€nder blockkedjan för att spĂ„ra ett öl genom hela tillverkningen â frĂ„n ax till bĂ€rs.
En ny process kan omvandla sÀdesrester efter ölbryggning till bÄde proteinrikt foder och biobrÀnsle.
Konsumtionen av kött minskar i stora delar av vÀrlden, medan vi Àter mer vÀxtbaserat. Virusutbrott och pandemier ser ut att skynda pÄ den hÀr utvecklingen, menar Warp News Food Tech-expert Daniel Skavén Ruben.