Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
☎️ Storbritanniens röda telefonhytter får nytt liv

☎️ Storbritanniens röda telefonhytter får nytt liv

Storbritanniens röda telefonhytter är för älskade för att tas bort. Nu återanvänds de för att förvara utrustning som räddar liv, som Storbritanniens minsta nattklubb och som minimala bibliotek.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

I Storbritannien har den klassiska röda telefonhytten varit en symbol för brittisk kultur i generationer. På grund av mobiltelefoner så har användningen av telefonhytten minskat med nästan 96%. De är dock för älskade för att bara forslas bort, så nu återanvänds de på väldigt kreativa sätt.

Först och främst har vi medicinska minicentrum. Denna livräddande idé har omformat mer än 1000 telefonhytter till förvaringsutrymmen för defibrillatorer. Community HeartBeat Trust ligger bakom denna idé, i samarbete med British Telecommunications.

– Att rädda liv efter ett hjärtstillestånd är tidsberoende, säger Community HeartBeat Trusts nationella sekreterare till Positive News. Eftersom telefonkiosker är placerade i centrum av samhällen, är lätta att känna igen och i allmänhet finns på OS-kartor och satellitnavigeringssystem så är dessa platser utmärkta för defibrillatorer.

För det andra så finns det en före detta telefonhytt i Kingsbridge i Devon som har förvandlats till den minsta nattklubben i världen. Den har ett musiksystem, discobelysning och en discokula. Denna minsta nattklubb i världen rymmer bara två personer, men ändå har den visat sig vara en hit bland besökarna. Klubben tar £1 per låt och pengarna går delvis till den lokala välgörenhetsorganisationen @115 som hjälper och stödjer vuxna med inlärningssvårigheter.

Sist men inte minst så har vi de små lokala biblioteken eller bokbytarplatserna, oftast på landsbygden och belägna långt från kommunala bibliotek. En telefonhytt i Shaldon i södra Devon har fått nytt syfte som minimalt galleri. Den heter The Martin Gallery och visar konstverk skapade av barn i de lokala skolorna.

Att ge uttjänta föremål nya användningsområden, särskilt befintliga föremål som älskas och omhuldas av människor, kan få framtiden att komma snabbare.

Bild: Annie Spratt via Positive News


Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.